Nieuwe hoteltrend (voor vreemdgangers): erin voor een uurtje

Rtlnieuws.nl

Publish on www.rtlnieuws.nl | 24/09/2015 I Direct Link

homepage_banner_2_2Een hotelkamer huren voor een uurtje (of twee)? Het is de nieuwste trend in hotelland. Vooral vreemdgangers staan te popelen om van deze nieuwe service gebruik te maken.

In België is het booming business: steeds meer hotels verhuren hun kamers voor slechts enkele uurtjes. Zelfs het statige vijfsterrenhotel Métropole in hartje Brussel is nu overstag. Gasten krijgen er zelfs ook nog een goede champagne van 30 euro.

Ook in ons land is er veel vraag naar, weet hotelexpert Vincent van Dijk.

Niet de volle mepAls klanten slechts enkele uren in het hotel doorbrengen, hoeven ze niet de volle mep te betalen. En inderdaad, daar is vooral veel behoefte aan voor mensen die even van bil willen gaan, stelt Van Dijk.

Het is in ieder geval een stijlvolle manier van vreemdgaan, vervolgt hij. De trend komt uit Frankrijk waar via de site dayuse.com de afgelopen tijd al ruim 250.000 reserveringen zijn binnengekomen.

StormHet verbaast Van Dijk dat Nederlandse hotels deze dienst nog niet massaal aanbieden. Het is echt een gat in de markt. Volgens de hotelkenner is het een kwestie van tijd dat hotels met deze service komen.

Hotels kunnen er goed op verdienen. Misschien zijn ze nu terughoudend omdat ze de boel ook weer schoon moeten maken en de kamers die dag niet meer verhuurd kunnen worden, maar dat kunnen ze goed compenseren.

Kamers verhuren voor overdag, bijvoorbeeld van 8 uur s'ochtends tot 17 uur 's middags, kan overigens al langer. Het gaat om de 'paar uurtjes', zegt Van Dijk. Precies lang genoeg voor mensen die een affaire hebben.

AnonimiteitSchuinsmarcheerders hoeven trouwens niet bang te zijn dat hotels na het avontuurtje de namen gaan doorspelen. Volgens Van Dijk zullen hotels nooit vragen stellen over je verblijf. Anonimiteit is dus gewaarborgd.

Dayuse, Le Mag

NIEUWE HOTELTREND (VOOR VREEMDGANGERS): ERIN VOOR EEN UURTJELUXE HOTELKAMER VOOR ENKELE UURTJES OVERDAGOVERSPEL OVERDAG IS GAT IN DE MARKTKAMEREN KAN NU OOK IN LUXEHOTELS

Uw Dayuse, waar u wilt

Ontdek onze nieuwe appen boek een kamer via slechts een paar muisklikken!

 
Annuleren