Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes overdag

Singlessite.nl

Publish on www.singlessite.nl | 25/09/2015 I Direct Link

670-300-kameren

Het Laatste Nieuws kwam zojuist met het artikel Kameren kan nu ook in luxehotels. Echt een Belgisch woord, dacht ik, dat kameren. Toch eens even kijken of daar in het Nederlands het zelfde woord voor gebruikt wordt. Het artikel gaat er over dat steeds meer gewone hotels ook hun kamers voor slechts enkele uren overdag gaan verhuren. Voorheen had je daarvoor speciale rendez-vous-hotels.

Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes

Steeds meer gewone hotels gaan hun hotelkamer voor enkele uurtjes aanbieden, maar ook het statige Brusselse vijfsterren hotel Métropole gaat hierin mee. Volgens een relatiedeskundige is het echt een teken van deze tijd. Overdag kun je enkele uurtjes in de luxe van het vijfsterrenhotel Métropole baden voor 100 euro, voor 30 euro extra krijg je er zelfs champagne bij. Een overnachting in het zelfde hotel 's nachts, kost ruim het dubbele. Bij het boeken wordt niet gevraagd of je komt vergaderen of dat je voor het plezier komt. Dagverhuur is niet nieuw. Wat veranderd is, is dat we onze schroom verloren hebben.

Adressen te vinden via website

Het verhuren van kamers voor overdag is duidelijk niet meer voorbehouden aan enkele rendez-vous-hotels. Op dit gat in de markt is de Parijzenaar David Lebée gesprongen met de website Dayuse.com met deze materie als specialisme. Net als je bij Booking.com terecht kunt voor een lijst met overnachtingen, geeft Dayuse.com je een lijst met hotels waaruit je als klant kunt kiezen en meteen kunt boeken. Deze site veroverde eerst Frankrijk en heeft ondertussen de rest van de wereld bereikt. Het bedrijf is meer dan 2 miljoen waard en boekte al ruim 250.000 reservaties.

Kameren als hotelkamer huren in Belgisch

Toen ik ging kijken of kameren in Nederland het zelfde betekent als in België, kreeg ik de indruk dat dit niet zo is. Maar wat niet is, dat kan nog komen. Ik ben er niet van op de hoogte of je in Nederland al bij meer hotels zomaar overdag een kamer kunt boeken, om vervolgens na een paar uur met rode konen gewoon weer te vertrekken.

in Nederlands woordenboek

Kameren, bw. gel. (ik kamerde, heb gekamerd), kamers laten bewonen (aan eene vrouw waarmede men leeft); in eene kamer opsluiten; daar zaten wij gekamerd (opgesloten).Dit is het werkwoord kameren, maar er is ook een zelfstandignaamwoord kameren. Dan worden er type huisjes bedoeld en wel het meest eenvoudige huistype. Ze bestaan uit één kamer, waarboven een zolder. De term wordt alleen gebruikt voor eenkamerwoningen, die als rijtje gebouwd zijn, met het oog op bezuiniging omdat de tussenmuur weggelaten kon worden. Ook al was er niet veel huis, er was vaak wel iets van een tuin, omdat er rondom een tuin gebouwd werd, in de vorm van een hofje.

Belgen staan relaxter in het leven

In het Nederlands lijkt het woord kameren iets beklemmends te hebben, daar zaten wij gekamerd (opgesloten). Dat de Belgen wat meer ontspannen in het leven staan, wordt weer eens duidelijk. Die nemen er gewoon een flesje champagne bij, ook al zijn ze gekamerd.

Andere artikelen


Er even tussenuit

Er even tussenuit

Heeft u ooit de aantrekkingskracht gehad om overdag heerlijk in bed te blijven liggen. Heeft u ooit 12 uur lang gevangen gezeten op drukke luchthavens tijdens...

Lees meer

Ontsnappen

Ontsnappen

Heeft u ooit gedacht wat u allemaal had kunnen doen in een Hotel als u niet was aangekomen na het diner en vertrokken was voor 09:00? Geef het toe… dat...

Lees meer

Business ervaring

Business ervaring

Meer dan alleen een kamer om te rusten, Dayuse.com biedt een ideale omgeving voor professionals. Of u nu op zoek bent naar een rustige plek om te concentreren...

Lees meer

1 Dayuse, 1000 mogelijkheden


Ontdek met Dayuse.com hoe u overdag van een Hotel kan genieten
Wellness

Meer dan een kamer: spa, zwembad, restaurant, fitnessruimte, conciërge ...

Business

Beter dan een kantoor: een kamer met ingerichte ruimtes op een inspirerende locatie

Ontspanning

Alle comfort en rust van een mooie kamer

10:00 17:00
-42% 117 € per nacht
69 €
Hotel et Aparthotel Casteau Resort Mons
Casteau
Hotel et Aparthotel Casteau Resort Mons
Een gebeurtenis vieren? Neem een toost op een privé terras van een luxe kamer! Wellness
 
11:00 17:00
-67% 224 € per nacht
74 €
Hôtel Barsey By Warwick
Bruxelles
Hôtel Barsey By Warwick
9:00 17:00
-74% 300 € per nacht
79 €
Brussels Marriott Hotel Grand Place
Bruxelles
Brussels Marriott Hotel Grand Place
 
Een rustig kantoor nodig met wifi verbinding voor een paar uur? Business
7:00 22:00
-50% 140 € per nacht
70 €
Ramada Brussels Woluwe
Woluwe-Saint-Lambert
Ramada Brussels Woluwe
 
Een heerlijk bed om even tot rust te komen. Ontspanning

Uw Dayuse, waar u wilt


Dayuse.com is meer dan 400 000 reserveringen, 4 000 Hotels en 20 landen

Top steden België

Ontdek onze nieuwe appen boek een kamer via slechts een paar muisklikken!

Dayuse - Applications Dayuse - Applications

Er wordt over ons gepraat


Annuleren