Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes overdag

Singlessite.nl

Publish on www.singlessite.nl | 25/09/2015 I Direct Link

670-300-kameren

Het Laatste Nieuws kwam zojuist met het artikel Kameren kan nu ook in luxehotels. Echt een Belgisch woord, dacht ik, dat kameren. Toch eens even kijken of daar in het Nederlands het zelfde woord voor gebruikt wordt. Het artikel gaat er over dat steeds meer gewone hotels ook hun kamers voor slechts enkele uren overdag gaan verhuren. Voorheen had je daarvoor speciale rendez-vous-hotels.

Luxe hotelkamer voor enkele uurtjes

Steeds meer gewone hotels gaan hun hotelkamer voor enkele uurtjes aanbieden, maar ook het statige Brusselse vijfsterren hotel Métropole gaat hierin mee. Volgens een relatiedeskundige is het echt een teken van deze tijd. Overdag kun je enkele uurtjes in de luxe van het vijfsterrenhotel Métropole baden voor 100 euro, voor 30 euro extra krijg je er zelfs champagne bij. Een overnachting in het zelfde hotel 's nachts, kost ruim het dubbele. Bij het boeken wordt niet gevraagd of je komt vergaderen of dat je voor het plezier komt. Dagverhuur is niet nieuw. Wat veranderd is, is dat we onze schroom verloren hebben.

Adressen te vinden via website

Het verhuren van kamers voor overdag is duidelijk niet meer voorbehouden aan enkele rendez-vous-hotels. Op dit gat in de markt is de Parijzenaar David Lebée gesprongen met de website Dayuse.com met deze materie als specialisme. Net als je bij Booking.com terecht kunt voor een lijst met overnachtingen, geeft Dayuse.com je een lijst met hotels waaruit je als klant kunt kiezen en meteen kunt boeken. Deze site veroverde eerst Frankrijk en heeft ondertussen de rest van de wereld bereikt. Het bedrijf is meer dan 2 miljoen waard en boekte al ruim 250.000 reservaties.

Kameren als hotelkamer huren in Belgisch

Toen ik ging kijken of kameren in Nederland het zelfde betekent als in België, kreeg ik de indruk dat dit niet zo is. Maar wat niet is, dat kan nog komen. Ik ben er niet van op de hoogte of je in Nederland al bij meer hotels zomaar overdag een kamer kunt boeken, om vervolgens na een paar uur met rode konen gewoon weer te vertrekken.

in Nederlands woordenboek

Kameren, bw. gel. (ik kamerde, heb gekamerd), kamers laten bewonen (aan eene vrouw waarmede men leeft); in eene kamer opsluiten; daar zaten wij gekamerd (opgesloten).Dit is het werkwoord kameren, maar er is ook een zelfstandignaamwoord kameren. Dan worden er type huisjes bedoeld en wel het meest eenvoudige huistype. Ze bestaan uit één kamer, waarboven een zolder. De term wordt alleen gebruikt voor eenkamerwoningen, die als rijtje gebouwd zijn, met het oog op bezuiniging omdat de tussenmuur weggelaten kon worden. Ook al was er niet veel huis, er was vaak wel iets van een tuin, omdat er rondom een tuin gebouwd werd, in de vorm van een hofje.

Belgen staan relaxter in het leven

In het Nederlands lijkt het woord kameren iets beklemmends te hebben, daar zaten wij gekamerd (opgesloten). Dat de Belgen wat meer ontspannen in het leven staan, wordt weer eens duidelijk. Die nemen er gewoon een flesje champagne bij, ook al zijn ze gekamerd.

Dayuse, Le Mag

NIEUWE HOTELTREND (VOOR VREEMDGANGERS): ERIN VOOR EEN UURTJELUXE HOTELKAMER VOOR ENKELE UURTJES OVERDAGOVERSPEL OVERDAG IS GAT IN DE MARKTKAMEREN KAN NU OOK IN LUXEHOTELS

Uw Dayuse, waar u wilt

Ontdek onze nieuwe appen boek een kamer via slechts een paar muisklikken!

 
Annuleren