Kameren kan nu ook in luxehotels

Hln.be

Publish on www.hln.be | 24/09/2015 I Direct Link

media_xll_8022122

Steeds meer gewone hotels verhuren hun kamers ook voor slechts enkele uurtjes, net als de gekende rendez-voushotels. Zelfs het statige Brusselse vijfsterrenhotel Métropole doet het.

Dit is een teken van de tijd, vindt ­relatiedeskundige Rika Ponnet. We hebben geen schroom meer. Enkele uurtjes baden in de luxe van het vijfsterrenhotel Métropole overdag kost slechts 100 euro. Voor 130 euro krijg je er zelfs de champagne bij. Geen geld, als je weet dat een overnachting in het chique hotel al snel 285 euro bedraagt. Volgens hotel Métropole is hun dagverhuur - voor zowel vergaderingen als voor plezier. Wij stellen geen vragen - niet nieuw.

Dat niet enkel rendez-vous­hotels overdag kamers aan­bieden, is effectief geen uitzondering meer.

De website Dayuse.com specialiseert zich zelfs in de materie. Wat zij doen, is vergelijkbaar met wat Booking.com voor overnachtingen doet: een lijst met hotels geven waaruit de klant kan kiezen en meteen ook boeken.

De site, het geesteskind van Parijzenaar David Lebée, veroverde eerst Frankrijk en breidde ­intussen uit naar de rest van de wereld. Het bedrijf is meer dan 2 miljoen waard en boekte al ruim 250.000 reservaties.

Dayuse, Le Mag

NIEUWE HOTELTREND (VOOR VREEMDGANGERS): ERIN VOOR EEN UURTJELUXE HOTELKAMER VOOR ENKELE UURTJES OVERDAGOVERSPEL OVERDAG IS GAT IN DE MARKTKAMEREN KAN NU OOK IN LUXEHOTELS

Uw Dayuse, waar u wilt

Ontdek onze nieuwe appen boek een kamer via slechts een paar muisklikken!

 
Annuleren